EVRYTHING AND NOTHING RELATED TO IT

همه چیز و هیچ چیز مربوط به آیتی

EVRYTHING AND NOTHING RELATED TO IT

همه چیز و هیچ چیز مربوط به آیتی

شاهکار جدید فنلاندی ها

از دنیای ارتباطات همراه و همینطور جهان گوشی های تلفن همراه در داخل و خارج از کشور، خبرهای عجیب و جالبی به گوش می رسد. از جمله مهمترین آنها که در هفته گذشته توجه کارشناسان ارتباطات و فناوری اطلاعات در داخل کشور را جلب کرد، اختلاف نظرهای موجود بین سازمان تنظیم مقررات رادیویی و شرکت همراه اول بود که قیمت و هزینه ارسال پیام های کوتاه را مورد بحث قرار داده بودند.
شرکت همراه اول به مناسب بودن این قیمت ۱۴ تومانی به ازای هر پیامک تاکید می کرد در حالی که سازمان تنظیم معتقد بود قیمت ها باید کاهش یابد. این در حالی است که در برخی از کشورهای دنیا، خدمات جانبی موبایل همانند سیم کارت ها به صورت رایگان در اختیار مشتریان قرار می گیرند و هر کاربر تنها برای خرید گوشی تلفن همراه خود باید مبالغی را پرداخت کند.
با این اوصاف به نظر می رسد روند کلی وضعیت ارتباطات سیار در داخل کشور، در حال نزدیک شدن به استانداردهای بین المللی باشد و فعالیت اپراتورهای خصوصی، باز شدن درهای واردات گوشی های تازه به داخل کشور و مسدود کردن راه های قاچاق موبایل از بنادر و گمرک ها به همراه تجدید نظر وزارت آی تی برای ساماندهی خدمات خود در سراسر کشور، آینده یی روشن برای این صنعت در کشورمان نوید بدهند.
گوشی امروز که هر هفته علاوه بر معرفی یک محصول جدید و قابل توجه، نگاهی به سرخط آخرین خبرهای حوزه موبایل در داخل و خارج از کشور می اندازد، این هفته جدیدترین گوشی شرکت نوکیا را برای معرفی انتخاب کرده است.
● معرفی N۸۰۰
شرکت فنلاندی نوکیا که در سال ۱۸۶۵ تاسیس شد و با دارا بودن روسا و سرمایه گذارانی از فنلاند، نروژ، آلمان، امریکا، سوئد، هند، بریتانیا و استرالیا یک کمپانی چندملیتی به شمار می رود که مقر آن نیز در کنار خلیج کوچک فنلاند واقع است، معمولاً گران ترین و پیشرفته ترین گوشی های خود را در سری N ارائه می کند که به تعبیری، تداعی کننده حرف اول نام این شرکت است.
گوشی جدید و چندرسانه N۸۰۰ که برای نخستین بار در ژانویه ۲۰۰۷ و در امریکا از آن پرده برداری شد نیز از جمله همین محصولات است. این گوشی که به «لوح اینترنتی» نیز مشهور شده، به عنوان جایگزین Nokia۷۷۰ معرفی می شود که مصرف عمده و اصلی آن، وبگردی، کار با سرویس های ای میل، خواندن سرخط اخبار از طریق RSS و گوش دادن به رادیوی موج کوتاه است. این گوشی همچنین قرار است خدمات مخصوص WiMax را در سال ۲۰۰۸ به کاربران کانادا و ایالات متحده ارائه دهد.
این گوشی که در واقع یک مینی کامپیوتر هوشمند با قابلیت صفحه لمسی یا Touch screen به شمار می رود و در زمره PDAها یا دستیارهای دیجیتال شخصی قرار می گیرد، ریزپردازنده یی با قدرت ۳۳۰ مگاهرتز دارد که حافظه داخلی آن ۱۲۸ مگابایت است و ۲۵۶ مگابایت حافظه جانبی هم دریافت می کند.
البته به لحاظ برخی قابلیت های جانبی مانند دوربین تصویربرداری، این گوشی به پای محصولات قبلی نوکیا مانند N۹۵ هم نمی رسد که دوربینی ۵ مگاپیکسلی داشتند و دوربین آن تنها کمتر از یک مگاپیکسل یا به میزان کارایی فرمت VGA قدرت و کیفیت دارد.
با این حال این گوشی از قابلیت برقراری تماس های تلفنی اینترنتی با Skype نیز پشتیبانی می کند و طبیعتاً برای اینکه جایگزین مناسبی برای N۷۷۰ باشد، به رادیوی FM هم مجهز است.
اما قابلیت عمده و برتری این گوشی نسبت به بسیاری از گوشی های مشابه دیگر این است که N۸۰۰ می تواند نرم افزارهای مخصوص تحت سیستم عامل لینوکس را نیز پشتیبانی و اجرا کند. برخی از این نرم افزارها Pidgin به عنوان نرم افزار مخصوص گفت وگوی اینترنت، MPlayer به عنوان پخش کننده استاندارد فایل های صوتی و ویدئویی و FBReader به عنوان نرم افزاری برای باز کردن و خواندن کتاب های اینترنتی هستند.
این گوشی به طور استاندارد قابلیت هایی مانند امکان ارسال و تبادل داده با امواج بلوتوث را نیز پشتیبانی می کند و البته همانند اکثر دستیارهای دیجیتال شخصی ارائه شده تا امروز نیز به صفحه کلید مخصوص مجهز نیست و برای کار با آن تنها باید از قلم نوری یا دست استفاده کرد.
ویژگی های خاصی که برای ارتباط با پروتکل های مخابراتی برای این گوشی طراحی شده، از آن یک مرورگر ویژه اینترنت ساخته که برای مصارف مختلف ارتباطی از جمله تماس تلفنی، وبگردی، Voicemail و سایر خدمات و فناوری های همراه مورد استفاده قرار می گیرد و یک کامپیوتر جیبی همراه است.
به نظر می رسد نوکیا با این محصول خود که هنوز به طور کامل در همه کشورهای اروپایی و آسیای شرقی نیز توزیع نشده، سعی در دادن پاسخی دندان شکن به شرکت Apple داشته که گوشی «آیفون»، به عنوان یکی از قوی ترین گوشی های ارائه شده در یک دهه اخیر آنها، بازار موبایل در سراسر دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد.(روزنامه اعتماد)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد